2 Ağustos 2015 Pazar

POINT BLANK HIZLI RÜTBE ATLAMA TAKTIKLERI..

Point Blank 2010’da yayınlandığından beri ülkemizdeki en iyi MMOFPS oyunlardan biri. Hatta en iyisi. Diğer oyunlar gibi Point Blank’in de bazı taktikleri yok değil. Her MMO’da olduğu gibi bir level sistemi var. Ama Point Blank’te levellar 1,2,3 diye değil, gerçek askeri rütbelerle ilerliyor. Toplam 50 rütbenin bulunduğu oyunda daha hızlı rütbe atlamak için yapılabilecek bazı şeyler var. Sitemizde daha önce PB rütbe ağacı ve gereken XP miktarlarını yazmıştık. Merak edenlerburaya bakabilirler. Point Blank’te rütbe atlamak için yine her MMO’da olduğu gibi XP’ye ihtiyacınız var. Peki nasıl daha fazla XP elde edebiliriz?



1) Görev Kartları

Yaz Geldi görev kartı.
Point Blank’te en iyi rütbe atlama taktiği görev kartı yapmaktır. Oyunun menüsündeki “Profil” bölümünden görev kartlarına erişebilirsiniz. Her görev kartını satın almak için belli miktar puana ihtiyaç duyarsınız. NG ile görev kartı alınmaz. Nfinity Games’in diğer pek çok uygulaması gibi yine NG almaya yönlendiren bir sistem bu. Neyse, bir görev kartında “Tam Kafadan Vur!” , “Taarruz Tüfeğiyle 2 kişi öldür!”, “Keskin Nişancı Tüfeği kullanan düşmanı öldür!” gibi görevler olur.
Bir görev kart setinin içinde toplam 10 ayrı görev kartı olur. Her görev kartını bitirdiğinizde belli miktar bonus XP kazanırsınız. Tüm seti bitirdiğinizde de ayrı miktar bonus XP ve şeref madalyası kazanırsınız. Şeref madalyası ünvan almak için en önemli etkendir.(Daha ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.)Kendi puanlarımızla aldığımız kart setleri dışında Nfinity Games’in yılbaşı, kurban bayramı, sevgililer günü gibi özel zamanlarda verdiği kart setleri de var. Örneğin şu an yaz gelmesi dolayısıyla “Yaz Geldi” adlı bedava görev kartı her oyuncunun profilinde. Aşağıda ayrıntılı kart seti bilgileri bulabilirsiniz.
İnsan Eğitim Görev Kartı/Dinozor Eğitim Görev Kartı — Bu kartlar bedava alınabilir.Toplam 1500 XP ve Bone Knife getirirler.(Sadece Dino maçlarında oynanırlar) Şeref madalyası kazandırmazlar.
Taarruz Görev Kartı/İşgal Görev Kartı/Destek Görev Kartı — Bu kartlar en temel kartlardır.Sırayla taarruz tüfekleri, hafif makineli ve sniper tüfekleri için görevlere sahiptirler. 5000 puan ile alınıp toplam 2050’şer XP ve 500 ek XP kazandırırlar.
Komando Görev Kartı — Bu kartlar 5400 puana alınabilir,toplam 2130 XP ve ek 700 XP kazandırırlar.
Defcon Görev Kartı — Bu kartlar 5800 puana alınabilir, toplam 2200 XP ve ek 1000 XP kazandırırlar.
Astsubay Görev Kartı — Bu kartlar 8300 puana alınabilir, toplam 3000 XP ve ek 2000 XP kazandırırlar.
Subay Görev Kartı — Bu kartlar 11.000 puana alınabilir, toplam 4000 XP ve ek 3000 XP kazandırırlar.
Kıdemli Subay Görev Kartı — Bu kartlar 14.000 puana alınabilir, toplam 5000 XP ve ek 4000 XP kazandırırlar.
Dinozor Temel Görev Kartı/İnsan Temel Görev Kartı — Bu kartlar 5500(dino) ve 5000(insan) puana alınabilir,1000 puan, toplam 2000 XP ve Dinozor kafatası maskesi kazandırırlar. Şeref madalyası kazandırmazlar.
Güçlendirilmiş Dinozor G.K/Güçlendirilmiş. İnsan G.K — Bu kartlar 9500(dino) ve 9000(insan) puana alınabilir, 1500 puan, toplam 3000 XP ve Fang Blade kazandırırlar. Şeref madalyası kazandırmazlar.
2) NG’li Ürünler ve Karakterler

Rica karakteri
Point Blank’te maalesef NG’li ürünlerin puanlı ürünlere karşı bariz bir üstünlüğü var. Üstelik Nfinity Games hemen hemen her yeni gelen kaliteli ürüne sadece NG ile sahip olunmasına teşvik ediyor. Zaten çoğu da puanla alınamayan ya da puanla almak için çok üstün bir ünvana sahip olunmasını gerektiren ürünler. En basitinden puanla alınan bir AUG 30’lu şarjöre sahipken NG’li AUG 40’li şarjör kapasitesine sahip. Oyunda XP artırıcı bazı paketler bulunuyor.2000 ile 30.000 NG arasında değişen fiyat aralığında “+%30 XP Paketi” ve 3000 ile 45.000 NG arasında değişen fiyat aralığında “+%50 XP Paketi” satın alınabiliyor. İsterseniz “İkisi Bir Arada” paketi de bulunuyor. NG sahibi hızlı rütbe atlamak isteyen oyuncular için ideal. Karakterlerde yine puanlı-NG’li farkı hemen görülüyor.
En yeni karakterler olan Rica ve Chao karakterlerini puanla almanız size pek bir şey kazandırmaz. Mesela puanlı bir karakterin sağlık puan en fazla 100 olabiliyorken NG’li karakterin sağlığı 120 olabiliyor. Benzer farklar Dinozor karakterleri olan Acid,Elit,Sting ve Tank için de geçerli. Yine de karakter almak her açıdan iyidir. Kadın karakterler daha ufak kalıpta oldukları için vurulmaları güçtür. Silah setleri ve maskeler de oyuncuya iyi saldırı ve koruma gücü sağlayabilir. Tüm bunlar daha iyi oynamak ve daha fazla XP demek. Yani daha yüksek rütbeler demek.
3) Özel Vuruşlar

Delici Atış örneği (silah Cheytac)
İyi savaşan oyuncular elbette yaptıklarının karşılığını almalı. Bunun için oyunda yapılan her özel vuruşa ek puan ve XP veriliyor. Yapabileceğiniz özel vuruşlar  tam kafadan vurmak, delici atış yapmak ve ve toplu katliam yapmak gibi şeylerdir. Delici atış tek kurşun ile birden fazla oyuncuyu öldürmek demektir. Toplu katliam bir bombayla (el bombası,C5,tüfeklerin bombaları) birden fazla oyuncuyu öldürmek demektir. Bunların sonucu ölmeden birden fazla kişi öldürdüğümüzde seri bıçakçı, seri katil, katil durdurucu gibi başarılar kazanıyoruz. Aynı şekilde özel vuruş olmadan iki kişi, üç kişi öldürmek de ek puan ve XP getiriyor. Siz yine de oyunda sürekli bu çeşit sağlam vuruşlar yapmaya kasmayın. Oyunu olağan gidişatına bırakın. Aksi halde Prozac hapları kullanırsınız :)
4) Bonus XP’ye Sahip Haritalar

Crack Down haritası
Point Blank’te hızlı XP kazanmak ve rütbe atlamak için en basit yöntemlerden biri de genellikle %20 civarı bonus XP veren haritalarda maç yapmak. Bu haritaları Point Blank Türkiye resmi Facebook sayfası‘ndan ve oyuna girdiğiniz anda yukarıda kayan yazı şeklinde görebilirsiniz. Hemen hemen her zaman belli bazı haritalarda bonus XP verilir. Genelde bomba maçlarının yoğunlukta oynandığı bu haritalar hiçbir zorluk çekmeden sıradan oyununuza devam edip fazladan XP almanızı sağlarlar. Point Blank’te 30 civarı harita var ve sürekli yenileri geliyor. Şu sıralar yeni gelen İki Kule haritasında %20 bonus XP verilmekte.....

1 yorum: